beats by dre cheap

Aktivnosti za dan 25.3.2020.godine

Nastavne jedinice koje usvajamo:
Bosanski jezik: Pisano slovo G g
Likovna kultura: Ptica- rad po sjećanju ili mašti, crtež, simetrija, flomaster
Korelacija: Moja okolina, muzička kultura, tjelesni i zdravstveni odgoj: Ptice, ples i ritmika, pjevanje i sviranje.

Draga djeco, današnji dan započnite pjesmom koju smo jučer naučili "Kiša pada". Bez obzira na to što je napolju hladno i ne možemo izaći potrudit ćemo se da zajedno u svoje domove donesemo lijepo raspoloženje i pozitivnu energiju. Ova vesela pjesma bi trebala da doprinese tome. Pjevajući imate i jedan zadatak danas: osmislite sami plesne pokrete dok je pjevate. Uključite u to i druge članove svoje porodice (seku, brata, mamu, tatu/babu, zašto ne?).
Nemojte da varate. Pitat ću ih da li ste odradili zadatak

Kada se dobro isplešete, razveselite sebe i članove svoje porodice, onda uzmite svoj pribor za crtanje (list bloka, drvene bojice ili flomastere).

Zadatak je da nacrtate goluba.

Ponovimo!
Šta znamo o golubu? Naučili smo da je golub ptica stanarica. Na našoj školskoj radionici pravili smo kućice za ptice stanarice u koje smo ostavljali hranu i tako im pomogli da prežive ovu zimu koja je već iza nas. Kao i kod svake ptice, tijelo goluba je prekriveno perjem koje je obično sive boje, mjestimično sa crnim šarama. Postoje i golubovi sa potpuno bijelim perjem, a bijeli golub je simbol mira.

Da bismo mogli da napišemo nekoliko rečenica o ovoj divnoj ptici, danas ćemo da naučimo pisano slovo G g.
Pažljivo odgledajte video upute koje ću vam poslati u viber grupu, a potom ispišite po jedan red velikog i malog pisanog slova G g u svoje sveske. Nakon toga  uradite zadatak iz radne sveske na strani 32. Tu imate jedan kraći tekst o golubici. Prepišite ga pisanim slovima u zadani prostor.

Ne zaboravite i danas u 10:00 sati na RTVTK da pratite našu malu školicu!!!
Link za brzu tražilicu:


Uživajte u današnjim aktivnostima. Voli vas mnogo vaša učiteljica Armina

Moja učionica
http://mojaucionica.blogger.ba
25/03/2020 08:57