Moja učionica

Blog je napravljen s ljubavlju prema učenicima a s ciljem prevazilaženja stanja u kojem se nalazimo i korištenjem informacijsko komunikacijskih tehnologija prenošenja stečenih znanja na učenike. S poštovanjem, učiteljica Armina.

22.03.2020.

Fenomenalne aktivnosti za djecu u kući

1.Kuća za djecu: Napravite im zaklon od starog stolnjaka ili plahte. Uzmite platno, odmjerite potrebnu dužinu i širinu prema nekom uglu, između ormara ili vrata. Izrežite vrata, prozore, nacrtajte krov i sl…Nakon same izrade, djeca će danima uživati igrajući se u svom skrovištu.

2. Autopraonica: Bilo da je riječ o djevojčici ili dječaku, auto s kojim se igraju s vremena na vrijeme treba i oprati. Skupite sve autiće, pripremite kadicu vode i sapunice i pustite djecu da uživaju.

3. Oslikajte staru majicu: Sigurno imate hrpu stare odjeće s kojom ne znate šta bi. Uzmite staru majicu i flomastere ili bijelo ljepilo u stiku. Ispišite ili iscrtajte cijelu majicu, to mogu biti vaša imena, crteži, poštapalice i sl. Ipak, djeci dajte jasno do znanja da to radite sa starom odjećom koja će sada postati ponovno zanimljiva te da im ne pada na pamet da šaraju novu.

4. Napravite brodove: Od kutijica za jaja, slamčica i papira napravite cijelu flotu malih brodova. Ti brodovi nikada i ne moraju zaploviti ali ako narednih dana krenete negdje u prirodu uz vodu, ponesite ih nekoliko i pustite da zaplove. Jednostavno, izrežite svaku košaricu za jaje zasebno, a jarbol od slamke učvrstite uz pomoć selotejp ljepila.

5. Staza za djecu i/ili autiće: Od ljepila u traci za zaštitu kod farbanja ili sličnih, neagresivnih ljepila na parketu napravite labirint. Ako imate više prostora  napravite labirint za djete da se kroz njega provlači, a ako nemate prostora neka dijete vozi autić kroz labirint i traži put.

6. Grad od kutija: Uz pomoć makaza, praznih kutijica od čaja, šibica do bombona i čokolade  te rola wc papira djeca mogu izraditi pravi grad. Ova igra ne mora biti u komadu već im osigurajte mjesto gdje će razvijati grad pa se mogu igrati svakodnevno. Važno je da izrezuju, lijepe kutijice jednu na drugu i budu kreativna. Kutijice mogu ofarbati u boje ili ih oblijepiti s bijelim papirom koji mogu zalijepiti za kutijice s ljepilom u tubi.

7. Spiderman i mreža – prikupite sve sitne igračke koje imate u kući, napravite mrežu od izolir-trake na prolazu, a djeca neka pokušavaju da na drugu stranu sobe, kroz mrežu, probace igračke. Ako vole da se takmiče, a vi imate vremena, možete i da zapisujete rezultat! Ko izgubi, skuplja igračke s mamom!

8. Kokičava olimpijada – Postavite cilj i start na nekom mjestu u sobi, a prvi koji svoju kokicu, kroz slamčicu, otpuha do cilja, pobjeđuje!
Moja učionica
<< 03/2020 >>
nedponutosricetpetsub
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031


MOJI LINKOVI

Edukativne igrice
https://wordwall.net/hr/embed/1e131d9043ac45bd8cfa8ac5f74cd15d?themeId=54&templateId=71
https://wordwall.net/hr/resource/592891/matematika/prethodnik-sljedbenik-brojevi-do-100
https://wordwall.net/hr/resource/662396/matematika/skup-brojeva-do-100

MOJI FAVORITI
-

BROJAČ POSJETA
698

Powered by Blogger.ba