Moja učionica

Blog je napravljen s ljubavlju prema učenicima a s ciljem prevazilaženja stanja u kojem se nalazimo i korištenjem informacijsko komunikacijskih tehnologija prenošenja stečenih znanja na učenike. S poštovanjem, učiteljica Armina.

22.03.2020.

22. MART SVJETSKI DAN VODA

Voda je dragocjena, moramo je racionalno koristiti!!!

Za početak kada perete  ruke, zube ili se tuširate sjetite se onih 2,2 milijarde ljudi koji nemaju tekuću vodu u svojim domovima i ne dozvolite da voda bespotrebno slobodno teče.


Na današnji dan želimo podići svijest o značaju očuvanja čiste vode, jer BEZ VODE NEMA ŽIVOTA!!!


ZADATAK ZA SAMOSTALAN RAD:
Napravite plakat, ilustraciju uz prigodnu poruku ili više njih: Značaj vode za život! Slikajte i pošaljite na viber grupu.


22.03.2020.

Fenomenalne aktivnosti za djecu u kući

1.Kuća za djecu: Napravite im zaklon od starog stolnjaka ili plahte. Uzmite platno, odmjerite potrebnu dužinu i širinu prema nekom uglu, između ormara ili vrata. Izrežite vrata, prozore, nacrtajte krov i sl…Nakon same izrade, djeca će danima uživati igrajući se u svom skrovištu.

2. Autopraonica: Bilo da je riječ o djevojčici ili dječaku, auto s kojim se igraju s vremena na vrijeme treba i oprati. Skupite sve autiće, pripremite kadicu vode i sapunice i pustite djecu da uživaju.

3. Oslikajte staru majicu: Sigurno imate hrpu stare odjeće s kojom ne znate šta bi. Uzmite staru majicu i flomastere ili bijelo ljepilo u stiku. Ispišite ili iscrtajte cijelu majicu, to mogu biti vaša imena, crteži, poštapalice i sl. Ipak, djeci dajte jasno do znanja da to radite sa starom odjećom koja će sada postati ponovno zanimljiva te da im ne pada na pamet da šaraju novu.

4. Napravite brodove: Od kutijica za jaja, slamčica i papira napravite cijelu flotu malih brodova. Ti brodovi nikada i ne moraju zaploviti ali ako narednih dana krenete negdje u prirodu uz vodu, ponesite ih nekoliko i pustite da zaplove. Jednostavno, izrežite svaku košaricu za jaje zasebno, a jarbol od slamke učvrstite uz pomoć selotejp ljepila.

5. Staza za djecu i/ili autiće: Od ljepila u traci za zaštitu kod farbanja ili sličnih, neagresivnih ljepila na parketu napravite labirint. Ako imate više prostora  napravite labirint za djete da se kroz njega provlači, a ako nemate prostora neka dijete vozi autić kroz labirint i traži put.

6. Grad od kutija: Uz pomoć makaza, praznih kutijica od čaja, šibica do bombona i čokolade  te rola wc papira djeca mogu izraditi pravi grad. Ova igra ne mora biti u komadu već im osigurajte mjesto gdje će razvijati grad pa se mogu igrati svakodnevno. Važno je da izrezuju, lijepe kutijice jednu na drugu i budu kreativna. Kutijice mogu ofarbati u boje ili ih oblijepiti s bijelim papirom koji mogu zalijepiti za kutijice s ljepilom u tubi.

7. Spiderman i mreža – prikupite sve sitne igračke koje imate u kući, napravite mrežu od izolir-trake na prolazu, a djeca neka pokušavaju da na drugu stranu sobe, kroz mrežu, probace igračke. Ako vole da se takmiče, a vi imate vremena, možete i da zapisujete rezultat! Ko izgubi, skuplja igračke s mamom!

8. Kokičava olimpijada – Postavite cilj i start na nekom mjestu u sobi, a prvi koji svoju kokicu, kroz slamčicu, otpuha do cilja, pobjeđuje!
Moja učionica
<< 03/2020 >>
nedponutosricetpetsub
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031


MOJI LINKOVI

Edukativne igrice
https://wordwall.net/hr/embed/1e131d9043ac45bd8cfa8ac5f74cd15d?themeId=54&templateId=71
https://wordwall.net/hr/resource/592891/matematika/prethodnik-sljedbenik-brojevi-do-100
https://wordwall.net/hr/resource/662396/matematika/skup-brojeva-do-100

MOJI FAVORITI
-

BROJAČ POSJETA
698

Powered by Blogger.ba